På tal om ljusrött…

… så har Isla just nu dille på bebisar och smycken. Hon går varje morgon målmedvetet till badrumsskåpet under lavoaren, öppnar dörren och gräver fram ett av mina gamla plastiga halsband. Speciellt ett hänger med hela tiden och dagispersonalen skämtade om att det ser ut som ett böneband (heter rukousnauha så på svenska?) och det gör det ju faktiskt. Så tack Lotta för smycket, den är en hit!

När hon senast var övernatten hos svärföräldrarna, hade hon tillsammans med svärmor valt ut smycken och satt dem i en liten påse och denna påse ska hon varje morgon öppna, direkt hon har vaknat. Visserligen har hon fått sönder några smycken redan, så jag har varit paranoid att hon sväljer någon av pärlorna, så fick börja lite välja vilka smycken hon får leka med.

En annan grej är babysar. Eller jag tror alla barn yngre än hon är ”biibi” och hon säger det med en så kärleksfull röst. Hemma sköter hon om en docka hon ärvt av sin gudmors son och nu sover i min mammas gamla docksäng. Den tycks vara mycket kär åt henne, så tack Micko för den!

IMG_2192.JPG

IMG_2208.JPG

IMG_1049.JPG

Annonser

6 reaktioner på ”På tal om ljusrött…

 1. Det där är så jännä ändå! Att vår kille inte alls intresserar sig för mina smycken, eller dockor! Jag har nog försökt… Men bilar, flygplan och traktorer är stora hittar. Hur kan det vara så fast man inte uppmuntrar det?!

  Gilla

  • Ja, det är nog ett intressant fenomen! Jag har ju inte precis erbjudit mina halsband åt henne, utan hon har själv upptäckt dem. Vet också om familjer som inte äger bil och inte alls själva är intresserade av bilar och sonen blir helt biltokig. Dockan var också undangömd i en låda, men Isla grävde varje dag fram den.

   Gilla

 2. Hos oss är smycken stort – halsband och armband lassas på – ibland också till dagis.
  Men dockor har aldrig dugit. Konsekvent har han kastat allt som liknat människor ut från sängen och rummet. Mjukisdjuren däremot vårdas ömt som bebisar…
  Annars är det ju nog bilar och flygplan och båtar och raketer för hela slanten här…

  Gilla

 3. Det där med bebisintresset måste ju höra till åldern (för somliga barn), för Stella är exakt likadan just nu. Bilder på bebisar, dockor, alla barn som är yngre än hon själv är ”gulli beebis”. Tur för oss just nu…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s