Julkort med barn

Jag har många gånger svurit att jag ALDRIG kommer att skicka julkort med bild på mitt barn i tomteluva. Inget emot dem som gör det, det är bara en principsak för mig. Men när sedan Isla kom hem från sin Självständighetsmottagning på dagis, klädd i sin kattklänning och själv satte på sig Luciakronan (vilket hon gjort typ varje dag i december), fick vi inspiration och tog snabbt fram kameran och en bordduk (som vi inte ens hann stryka) och höll en liten photoshoot i vardagsrummet.

Men det är fortfarande inte en tomtemössa.

IMG_2313

Här underhåller assistenten med Mors lilla Olle: ”Mor fick nu se dem, gav till ett skri – aaaaa!!”

IMG_2284 IMG_2287 IMG_2300 IMG_2304  IMG_2314

IMG_2324 IMG_2320

Slutliga versionen får ni se närmare jul – om ni inte fått den per post förstås. Hann inte ägna så mycket tid åt photoshoppande, blev konstiga färger i tyget osv, men flickan var söt i alla fall!

12 reaktioner på ”Julkort med barn

 1. Så där tänkte jag också innan jag fick barn 🙂 Att julkort på barnen är tråkigt… Men nu tycker jag det är både kiva att få kort på andras gullegryn och kiva att skicka (fast utmananade att få till fina foton!). Och HUbbe ÄLSKAR alla våra julkort som vi fått med kompisarna på 🙂 Han vill titta på dem varje dag!

  Gilla

  • Jag tycker också det är kiva med foton på barn, tyckte nog det innan jag fick barn. Blev bara störd år efter år på vissa suddiga bilder med snoriga barn i tomtemössor och ögonen fast. 😉 Gillar att det gjorts lite effort för julkortet. Eller så ett annat bra foto, behöver inte vara jultema, bara det inte är fult…

   Gilla

 2. Jag hade också svurit på att aldrig skicka julkort med mina barn på. I fjol blev det hunden med tomtemössa på, i år faktiskt båda barnen med ett kollage med foton involverande en tomteluva. MEN! Jag har bara skickat på den närmsta släkten, typ mor- och farföräldrar, faddrar och våra gudföräldrar. De som helt enkelt kanske är riktigt intresserade. Andra vänner och andra bekanta får vanliga julkort.

  Gilla

 3. Haha, ”det är fortfarande inte tomtemössa”! Nice try. 😉 Nä, jag hör till dem som inte riktigt kan med barnfoton till jul, hur söta de än är. Kan inte riktigt förklara varför, men det känns inte alls som min stil bara. Fast inte majndar jag att få såna kort av andra!

  Gilla

 4. Jag tycker det är kul att få kort och Mindar int alls barnbilder. Husdjur har jag dock ingen förståelse för men så gillar jag ju inte husdjur heller. Själv skickar jag inga kort alls så blir alltid överraskad när vi får av andra. Ska bli kul att se ert slutliga resultat. 🙂

  Gilla

 5. Vi har alltid skickat bilder av familjen, sedan jag föddes (om inte redan innan det 😀 ) . Pappa är ju utländsk och släkt och vänner bor i alla delar av världen, de kanske vill se hur vi ser ut? Traditionen fortsatte alltså. Och vad jag förstått brukar våra kort vara uppskattade! I början var det ju inga lyxbilder, men nu måste jag säga att sambon blivit väldigt duktig efter alla dessa år och vi gillar att hitta på nåt roligt och photoshoppa. 🙂
  Här hittas en del av våra kort. 🙂 http://mellimamma.blogspot.fi/2012/12/julkort-vi-skickat.html Det här tycker jag är roligt. http://mellimamma.blogspot.fi/2012/12/god-jul.html och förra årest ser ut såhär, tycker det var mysigt. http://mellimamma.blogspot.fi/2013/12/god-jul.html Årets kommer lite senare. Det blev fartfyllt och roligt, med pojkarnas egna idé i huvudrollen. 🙂

  O vilken söt liten Lucia.

  Gilla

 6. Jag älskar alla julkort. De suddiga lite halvfula med söta snoriga barn är vinnare på sitt sätt. Jag ser gärna hur mina vänners barn ser ut o vad de / föräldrarna hittat på i år. Själv skickar vi sällan jultema utan väljer nån kiva bild från det gångna året. Alla kort har sin plats. En del satsar mer, andra mindre. Det som för mig är det viktigaste är att jag sitter ner o tänker på alla nära i mitt liv när jag skriver korten.
  Jag var kanske mer fördomsfull för 10 år sen. Nu bara gillar jag, husdjur/barn/familjer/vackra julkort/mindre vackra julkort o blir varm av omtanken. Isla är så fin!

  Gilla

  • Du har nog rätt. När det i dessa dagar är så sällsynt att folk skickar julkort blir man nog glad för vad man än får. Era julkort är ju bara så bäst!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s