Dags att byta säng?

Har tidigare frågat er om när era barn bytt från spjälsäng till barnsäng, men vi kan ju ta en ny gallup. Samtidigt kan ni ju nämna (om ni vill) vad ni har för säng och hur det gått med bytandet. Kanske ni har tips på hurdan säng som skulle vara bra.

Jag försöker ju bonga efter Muurames Jolla-säng och * det tycks komma av dem ganska ofta på Tori.fi, men kvaliteten är ganska varierande. Tipsades även igår om märket Ava Room, som jag blev himla sugen på, men dem hittar man nog inte begagnade ännu.

Isla trivs väl i princip i spjälsängen men från att ha varit ett barn som pratar och sjunger glatt om morgnarna, vaknar vi varje morgon till otåligt gnäll tidigare än normalt eftersom hon vill nå någon bok på bokhyllan eller leksak utom räckhåll. Så jag undrar om det betyder att det skulle vara dags för en ny säng och hoppas på att det inte betyder att hon tassar in mitt i natten till oss…

Dessutom ska hon ju nu i januari byta till vanlig säng på dagis också, eftersom det kommer mindre barn till hennes grupp.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/0bd/76286968/files/2015/01/img_3177.jpg

* EDIT: Eller borde man direkt satsa på en Jungmanni?

11 reaktioner på ”Dags att byta säng?

 1. Bytte åt L här för typ 1mån sen, egentligen hade vi väl inte riktigt tänkt att hon sku börja använda den ännu utan mera vänja sig vid den…
  Nå, hur som helst så bestämde sig fröken för att sova i den och sover bättre än nånsin. Första nätterna kunde vi knappt sova själva då vi var livrädda att hon inte sku hållas där och nån natt hittade vi henne sovandes på golvet med huvudet under sängen men bra har det gått ;). L är ju dessutom jätte mycket senare motoriskt än vad I är så det går säkert hur bra som helst om ni byter nu.
  Vi köpte svarta Minnen från Ikea, ville ha så breda som möjligt och hela idén med nya sängar var att M sku få en ”prinsessäng” och börja sova i eget rum (gick ju förstås inte riktigt så;))…
  Resultatet är nu iaf det att L diggar sin säng jätte mycket och jag tycker att det bästa nånsin är att man själv ryms dit bredvid och läsa saga/paja/mysa/sova (om jag knölar ihop mej så funkkar det :)).
  /ia

  Gilla

  • Det låter ju tröstande! Blev faktiskt helt ivrig med att fixa ny säng till 2-års dagen, så fröken sku känna sig lite mer som en ”stor flicka”. Hon fäller ju saker över kanterna också som hon sen liksom ”ångrar” och står där med händerna utsträckta.

   Gilla

 2. Vi väntar med att skaffa större säng säng, S trivs i spjälsängen så hon får sova i den några månader till före lillasyster behöver den. Fick just tipset att sen köpa vanlig, fullstor säng till henne genast för att den sen ska kunna användas länge (och rymmer en förälder om det behövs), vet inte hur smart det skulle vara.

  Gilla

   • Jag har ju bloggat lite om det också, men vi hade min gamla (ganska fula) säng på lande sparat som vi tog till stan. Vill nog skaffa en snyggare i något skede men måst få lite mer fyrk först… Den håller så länge den håller. Vi köpte en förlängbar madrass från Ikea och har den som kort just nu. Det viktigaste är vad jag förstod att välja en bra madrass som stöder och inte bara ta skumgummi så att den växande ryggen får bra stöd. Annars sover nog Cedde bättre i stora sängen, han slog huvudet igeligen i spjälorna när han kastade sig omkring. Det var ganska hemskt att vakna på natten till att ens barns huvud säger klonk nånstans i mörkret…

    Gilla

 3. Vi köpte en Sundvik från Ikea den här veckan. Båda sängarna står i hans rum och så får han välja var han vill sova – hittills har han valt nya sängen på dagen och gamla till natten.
  Vår tanke var att vi håller båda framme en tid och så tar vi bort spjälsängen i god tid innan bebis nummer två kommer att behöva den.
  Han blev superivrig över att få en stor säng och vill leka mycket i den, och igår vet jag inte hur många gånger han ville ”vila lite” och så skulle man säga nati nati och lägga täcket på 🙂

  Gilla

 4. Vi har tänkt vänta några månader ännu, men nog byta under våren innan tvåan sen gör entre. Turligt nog har mina smarta föräldrar sparat min gamla Jolla säng så det är bara att hämta den från min Mormors vind när vi vill byta. Eller en madrass måste vi skaffa. Som tur är Hubbe så pass kort att han inte kan klättra ur spjälsängen, annars tror jag nog han skulle vandra iväg hur som helst… Därför vill vi också vänta lite ännu. Det är ju skönt att kunna sätta honom på ett ställe och vara helt säker att han hålls där, haha!

  Gilla

  • Vitsi så bra att de sparat din gamla Jolla! Joonas & hans syster hade båda Jollan men de var så totaltäckta med tarror och finns någon annanstans idag. Tur att det tycks komma dagligen av dem till Tori.fi.

   Gilla

 5. Ping: Jolla in da house! | Catten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s