Drottning NEJ

Samtidigt som det varit superskönt med jullov med oregelbundna tidtabeller och päikkäre, ser jag nog fram emot att dagiset öppnar på onsdagen igen.

Det är väldigt mycket protest och egen vilja i huset just nu. Klä av och klä på är det VÄRSTA som finns, samma med tandborstningen och blöjbytet eller att sitta på pottan. Nattningen har blivit en utmaning, hon vill att man ska sjunga från Barnkammarboken men samtidigt duger ingen låt. Det är bara nej! eller egentligen ”a-aa!” och huvudskakning och eventuellt lite skrik därpå. Hon, som ätit så duktigt på dagis, äter just ingenting men samtidigt går ALLT i munnen och hon biter saker om hon blir sur. Det är som om vi sku ha återvänt till sommaren igen, suck. Förutom att hon nu är heltokig i pepparkakor och kan stå och skrika ”kaka! kaka! kaka!”.

Hohoh. Samtidigt är hon världens ljuvligaste lilla glada filur som sjunger och dansar nästan hela tiden. En låt som får till stånd ett stort leende på hennes lilla ansikte är passande nog denna:

Annonser

4 reaktioner på ”Drottning NEJ

 1. Åh känner lite igen detta, även om Hubbe nog varit mindre trotsig nu under julen då vi båda varit hemma och han sovit supernätter och varit utvilad! Men det är nog väldigt mycket NEJ ändå. Faktiskt så kan han inte ens säga Jå…

  Gilla

  • Haha, Isla har faktiskt helt nyligen börjat säga ”jååå”, men ofta säger hon också ”näää” sådär att det verkar betyda Ja. Go figure. Jo, alltså skönast är nog att vi kommit in i semestermode, hon sover till 10 osv. Så ska nog int klaga. Detdär matprotesterandet är bara ganska krävande…

   Gilla

 2. Det där låter EXAKT som hos oss! Ännu efter två dagar har inte dagis gjort att han blivit sitt vanliga jag åtminstone. Fast i dagis är han så snäll och lugn säger de och så kommer vi hem och han är värsta monstret. Gaaahh!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s