Cityveckoslut

På fredagen slutade jag lite tidigare och traskade med Kånken på ryggen några kvarter till Klaus K, checkade in och chillade sedan på hotellrummet någon timme medan Joonas förde Isla till farföräldrarna.

2015/01/img_4005.jpg

Fick alltså denna hotellövernattning till födelsedagsgåva av Joonas och efter senaste veckornas nattningsrumba kan jag konstatera att det behövdes.

Vår bröllopsnatt spenderades i samma hotell (i ett lite fancygare rum), så det var kul att återvända till stället.

När Joonas väl kommit dit, gick vi till Skiffer för att smaka på deras omtalade pizzor. Mums, men hade lite känslan att någon hela tiden ville åt vårt bord, så vistelsen där blev ganska kort.

2015/01/img_4011.jpg

Sen traskade vi vidare till Maxim, där vi äntligen såg Boyhood. Underbar film, 3h gick så himla fort! Fick lite samma fiilis av kommunikationen i filmen som i Before Sunrise-filmerna och ja, det var ju samma regissör som låg bakom denna. Fick också lite Reality Vibes-vibbar av Ethan Hawke & Texas.
Joonas hade dessutom lyckats reservera sådana platser där vi inte hade någon framför, bakom eller brevid oss. Lyx!

2015/01/img_4015.jpg

2015/01/img_4018.jpg

Sen via Siwa till hotellet, där vi såg ett avsnitt av True Detective (SÅ sjukt bra serie!).

På morgonen hade vi beslutsångest ifall vi skulle äta Italiensk eller finsk frukost, valde sedan den sistnämnda.

2015/01/img_4022.jpg

Planen var att sooova på eftermiddagen men det lyckas ju aldrig efter frukostkaffet. Så vi chillade mest och tog oss sedan lite ut på stan.

Sen blev det redan dags att börja förbereda sig inför festen på kvällen. Vår goda vän Janne fyllde 40 och firade det i nedre våningen av Putte’s. Mysigt ställe, roliga vänner och bekanta och galet bra musik (Tavastias Lauantaidisko-DJ!). Tyvärr plågade tröttheten oss hela kvällen och alkoholen gick bara i ögonen istället för att pigga upp. Äsch. Men jag fick lite mingla och dansa, det är huvudsaken! Och lyxen att bara promenera några kvarter igen till hotellet!

Söndagmorgon lyxade vi till det och tog frukosten till rummet. Fick sova en timme längre och kunde äta frukost på sängen, underhållen av Lillyhammer.

2015/01/img_4036.jpg

Tack vare late checkout fick vi hålla rummet till kl. 14, då vi styrde nosen mot Esbo för att söka Isla och fira svärmor.

All in all: Fint veckoslut!

Annonser

2 reaktioner på ”Cityveckoslut

  1. Låter härligt! Vi bor också i Esbo men brukar övernatta i nån av Hfors lyxiga hotell om mina föräldrar sköter barnen och vi får vara på tuman hand. Jag kan rekommendera Glo, Fabian och Haven!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s