Sjukstuga även hos oss

Efter ett avslappnande veckoslut sökte vi hem en snuvig & hostig flicka och vips var vi inne i sjukstugan & småbarnsfamiljevardagen igen.

Efter att hon förra veckan många kvällar somnat redan kl. 21, började hon igen bråka med sovandet och kvällarna har blivit sena. Nätterna hostar hon igenom så ingen av oss har just sovit de senaste nätterna…

Hon hade lite feber på måndagen och har ätit dåligt, lite sådär som om hon skulle ha ont i halsen. Eftersom de har Streptokock A i just Islas grupp på dagis, förde vi henne för säkerhets skull till läkare. Lite svullen om halsen och lite röd i ena örat, men ingen angina i alla fall. Nu måste vi bara följa med örat, om det verkar som om det värker, börjar vi antibiotikakur.

Men hur kurerar man barnets hosta? Fick hostmedicin men på apoteket sade de att det innehåller lite uppiggande ämnen, så det kan mam ju inte ge precis innan sovandet?

Är nu påväg på jobb med ögonen i kors, imorgon är det min tur att stanna hemma.

IMG_4052

IMG_4059

Annonser

5 reaktioner på ”Sjukstuga även hos oss

 1. Hosta kurerar man väl tyvärr inte riktigt. En läkare sade åt oss en gång att hostmediciner inte riktigt har någon effekt. Det finns ej tillräckligt starka för barn…? Han gav oss tipset att istället ge en sked honung nu och då. Honungen lär ha god effekt på hals och hosta. Vi har kört med det i alla dessa år. Det e väl bara att vänta ut den jävla hostan… Om den inte sen utvecklas till nån bihålegrej. Då brukar antibiotikan kurera hela skiten. Varm dusch med mycket vattenånga sade också någon att kan funka, gammal god inhalering. Men inget barn vill sitta o andas eucalyptus under en handduk. O så självklart att lyfta huvudändan i sängen, underlättar. Men barn brukar inte nödvändigtvis sova med huvet i samma ända hela natten. Kämpa på. Hoppas det ”bara” e hon som är sjuk.

  Gilla

  • Jo, vi testa med honungsvatten men kranttun vägrar ju dricka det. Och huvudändan e just lite svårt när hon sover lite vinksin vonksin i sängen. Måste testa med bara honung på sked!

   Gilla

   • Just ren honung på sked ska vara det mest effektiva och det tipset har vi också fått av barnläkare. Fråga inte om det funkkat för jag har aldrig lyckats få det i nån 😂. Men själv kör jag med varmt honungsvatten med citron när jag kurerar egen hosta och det funkkar åtminstone!

    Gilla

 2. Yess! Honung it is! Bravo Isla. Våra pojkar ÄLSKAR honung så de har alltid välkomnat denna medicinering. Om inte annat så är det iaf gott :). O det e redan nåt när man är ynklig & liten.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s