Inredningsdilemmat

Publicerade häromdagen en bild på Instagram där Isla somnade till dagssömnen tvärsöver sängen, med lampan tänd och dörren upp:

IMG_4462

Fick en kommentar med tipset om att det skulle inge mer trygghet om huvudändan skulle vara mot en vägg.

Och jag vet, jag skulle också vilja ha det så. Men här kommer dilemmat: rummet är ganska smalt med ett klädskåp i ena ändan och fönster i andra. Om vi flyttar sängen närmare fönstret är sängen liksom halvt vid elementet/fönstret/gardinen, plus att det är en yttervägg och det drar ganska mycket genom våra fönster. Alternativt kunde man ha sängen på andra sidan av rummet, med huvudändan lite mot skåpet med de färggranna lådorna. Men den väggen är ju fylld med tavlor och är livrädd att någon av dem faller ner.

Tvärsöver rummet kan man ju inte riktigt ha sängen heller, och jag tror inte det bidrar till tryggheten att ha båda sidorna öppna heller?

Argh! Kan inte ni kolla på bilderna under och meddela om ni råkar se en lösning jag inte ser?

IMG_4489

IMG_4490

IMG_4488

8 reaktioner på ”Inredningsdilemmat

 1. Alltså rummet är ju EXAKT lika som Ks! Hans säng står där den vita lilla malmbyrån står i Islas rum. Den är 15 cm från väggen och elementet blir också delvis mellan sängen och väggen. Våra gardinskenor
  Går längs hela väggen så gardinen hänger där var ni har tom vägg (väggen hohkar ju lite kallt så den skyddar). Mörkläggningsgardinen hjälper också mot draget. Kanske kunde man lägga nya tiivisteet i fönstren, skulle det hjälpa mot draget?

  Gilla

  • Vi har faktiskt mörkläggningsgardin också. Jag undrar bara om det är nån skillnad att flytta sängen dit med mellanrum vid huvudändan, när hon liksom vill trycka sig mot dynan mot väggen när hon lägger sig?
   Lustigt dock med likadana rum!

   Gilla

 2. Men finns det tecken på att ditt barn känner sig otrygg när hon sover såhär? Har hon svårt att somna ensam/sover oroligt/blir rädd ifall hon vaknar då hon är ensam i rummet? För om hon inte har problem med att sova såhär, så finns det väl ingen anledning att möblera om heller? 🙂 Sen känner sig ju vissa barn otrygga med att sova ensamma oavsett hur sängen är placerad (jag var ett sånt barn själv upp i hög ålder, därför minns jag hur det var, och kan t.o.m ännu i vuxen ålder känna en liknande otrygghetsskänsla ibland, fast inte lika stark), men det kan man ju inte veta innan man försökt flytta sängen..

  Gilla

  • Vet inte om du läst min blogg tidigare, men dottern har alltså sovit hela nätter och sent sen hon var baby, men efter att vi bytte från spjälsäng till juniorsäng har vi kämpat med sovandet. Emellanåt är det omöjligt att få henne att stanna i sängen, och emellanåt vaknar hon om nätterna. Och en ny grej är just att hon vill att lampan är på (trots många nattlampor i rummet), dörren upp och så somnar hon oftast just mot dynan som är mot väggen (vilket inte är ett problem, men fick mig att fundera på om huvudändan ändå borde vara mot en vägg?).

   Gilla

 3. Ping: Inredningsidéer | Catten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s