Sparkcykelfunderingar

Det är ju inte bara jag som behöver en ny cykel, utan funderar även på en sparkcykel åt Isla. Just nu har hon till låns en liten trehjuling, men bloggosfären/Instagram har påverkat mig till den grad att även denna familj behöver en Puky.*Äntligen passar hjälmen bra!

Problemet är ju bara vilken storlek man ska välja åt en lång flicka, som å andra sidan är mycket försiktig och lite senare i den motoriska utvecklingen jämfört med andra jämnåriga.

Hur har ni andra gjort? Vilken Puky har ni börjat med?

Var redan i kontakt med Polkuped (som förresten på hemsidan har himla bra tips gällande vilken storlek man ska välja) och fick instruktionen att både LRM och LR1 passar, men att LRM säkert är lättare att hantera i början. Tror därmed att vi nu börjar med den mindre, men känner att jag inte ids betala fullt pris för den, eftersom vi ändå nästa vår behöver en ny.

Så nu jagar jag efter en på FB-loppisarna, som så många andra. Tipsa mig gärna om ni hör om någon som vill bli av med sin. Ingen skillnad med färg.

*Hur i all världen ska man uttala det? Jag vill alltid uttala sådär som puke dvs spya på engelska, men det kan ju inte vara så? Tyska lär väl vara ursprungsspråket…

9 reaktioner på ”Sparkcykelfunderingar

  • Det e ju lite det som e dilemmat… Hur lång är Kevin nu? Isla var 93 i januari. Hon ska få prova sin kusins LR1 här nåt tag, så vi måst kolla sen.

   Gilla

   • K är ungefär 92 nu. Sadeln och styret går ju att lyfta (ännu mer än nu) men själva cykeln känns lite liten. Men jag tänkte att vi försöker klara oss denna sommar med denhär cykeln. Sku int orka köpa en ny igen:D Vi funderade ju då för ett år sen att ska K ha dendär fyrhjuliga pukyn eller denhär. Tuuur att vi int tog den som var ännu mindre 😀

    Gilla

 1. S fick den minsta Pukyn i tvåårspresent. Hon är ca 88 cm. Cykeln ser ut att passa bra i storlek men hon har inte alls fattat poängen med den ännu – fast hon annars älskar allt som rullar och som man kan åka på. Men nu till våren ska det väl lösa sig 🙂

  Gilla

 2. Här har jag samma dilemma 🙂 Fast jag vet att M är i yngsta laget för en sparkcykel nu på våren, men på sommarn blir hon ändå 2 så får se..M är ju ganska lång, vid 1.5 år var hon redan 89cm. Så med tanke på längden skulle den större modellen kunna tom vara ok o de sku va så skönt att int behöva köpa ny varje år, men sen igen så ha ja tänkt att det kanske ändå borde vara den mindre för att den skulle vara lättare att hantera och då skulle de säkert vara roligare också och locka till cykling på ett annat sätt. M är ju ganska ”rämäpää” för de mesta och ganska motorisk, men sen ibland kan hon vara väldigt försiktig, så man vet ju inte riktigt vad hon säger om en sparkcykel.
  Om du Muffinaround läser detta, kan du ge lite tips ännu, att hur gammal var ert barn då han/hon fick sparkcykeln? O kommer du ihåg hur lång? och hur det gick? Och tror du att den större modellen skulle kunna passa en snart 2-åring el e de bäst att bara börja med den mindre? 🙂

  Gillad av 1 person

  • Svåra grejer! Det logiska sku ju va att skaffa den större nu, men sen tänker jag just som du att hon int sen alls diggar den när den är svårare att hantera. Måste nog ta en tur till Islas kusin o testa hans LR1:a. Har M testat den redan?

   Gilla

 3. Vår pojke fick den minsta pukyn då han var 2 år. Han var ganska försiktig då (”medellång”) så därför tog vi den minsta storleken. Han använde den ännu förra sommaren då han var 3 år och nu har han just lärt sig cykla med vanlig cykel och är 4 år. Den lilla pukyn fungerar ännu bra åt honom (även om den förstås är väldigt liten åt honom) och han sparkar gärna med den ännu.

  Gilla

 4. Ping: Sparkcykelgrubbleriernas resultat | Catten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s