Dagisgallup

Vilken tid stänger ditt barns dagis? 

Vårt stänger redan kl. 17:00, vilket enligt mig känns lite tidigt. Men det kanske är en helt normal tid? 

Det är ju ganska normalt att man jobbar 9-17 och då går det ju inte alls ihop. Nu har vi ju turen att Joonas jobbar i skiften, så han har ganska ofta möjlighet att söka Isla. Så vi kör med jag för, han söker. Men ibland råkar det sig att hann jobbar kvällsturer och då blir det alltid lite säätände för min del för att kunna gå från jobbet kl. 16 istället för 17. Och nu är jag ju på praktik och jobbar kortare dagar, hur blir det sen när/om jag jobbar heltid?

14 reaktioner på ”Dagisgallup

 1. Vårt stänger också kl. 17 och det har varit tajt med hämtning. Mitt jobb var nämligen inte helt superintoga på att jag skulle flexa allt för mycket och min ordinarie arbetstid tog slut 16.30. Inte en chans att jag skulle ha hunnit till dagis till kl. fem då…. Men vi fixade det tack vare min svärmor som hämtar på måndagar, syster som hämtar på tisdagar och sen att jag flexade på onsdagar. Maken har ingen chans att sluta före kl. 18 vanliga arbetsdagar men han har fört på morgnarna istället. SÅ skönt att nu vara mammaledig och inte behöva stressa med hämtande och tider mer… Är man två så går det ju säkert oftast att lösa med flex i båda ändor, men hur funkar det om man är ensamstående?! Inte säkert lätt att gå ner till 80% då heller av ekonomiska orsaker….

  Gilla

  • Låter nog inte vettigt att man måste organisera sådär mycket för att få det att lyckas. Tycker att en halv timme till 17:30 skulle underlätta det mycket. Måste kanske ta upp det på nästa styrelsemöte med föräldraföreningen…

   Gilla

 2. Vårt stänger ren 16.30, det är helt sjukt. Har int ännu varit ett problem eftersom jag ännu studerar men stressar mig helt otroligt för framtiden…. Dessutom öppnar de ganska sent så jag vet int riktigt hur det är tänkt man kan Int ens jobba 8-16 för man hinner varken i tid på jobb eller efter i tid.

  Gilla

 3. Också klockan 17 och tycker det är för tidigt. Jag jobbar i centrum av Helsingfors till klockan 16.30. Min man brukar hämta men när han är på arbetsresa så blir det tajt. Utan svärföräldrar skulle det ha gått åt fanders många gånger.
  Har tagit upp frågan med dagisföreståndaren och sagt att tiderna inte riktigt stämmer överens med de verkliga behoven. Folk fixar ju det – men ofta med en massa trixande och hjälp av diverse människor. Fick ett blahabaha svar…
  Kanske 7.15-17.15 skulle vara vettigare? Tror inte att såååå många lämnar klockan 7, tror behovet skulle vara större i andra ändan.

  Gilla

 4. är ibland tvungen att föra barnen till klockan 7 och hämtar kl 17. Tyvärr är det inte ovanligt att föräldrar jobbar så att arbetet börjar 7:30 varvid en senareöppning på 15min kan vara katastrofalt.
  Det finns dagisar som är öppna dygnet runt och i 3 skiften. Finns ensamstående som arbetar i skiftesarbete som inte har far-mor föräldrar som kan ställa upp, så då är det enda möjligheten att få plats på ett sådant dagis.
  Tycker själv att dagis skulle kunna ha öppet från 7 till 18, och vårdtiden skulle kunna planeras inom den tidsramen.

  Gilla

  • Jep, det lär väl finnas ett dagis för skiftesarbetande här i närheten och ifall jag skulle fortsätta inom butiskbranschen är det nästan det enda alternativet. Men, det är ju förstås finskspråkigt…

   Gilla

 5. I Helsingfors stad dvs stadens daghem har alla daghem öppet 7-17.30. Och är alltså även skyldiga att öppna 6.15 ifall det finns behov för det. Tex hos oss räcker det då att meddela det behovet senast dagen innan, men såklart meddelar man tidigare ifall man vet om det behovet tidigare 🙂 Men detta är alltså i Helsingfors och bara STADENS daghem. privata daghem har andra öppethållningstider, likaså gruppfamiljedaghem. Men jag vet inte vilka öppethållningstider Esbo stads daghem har? Men man skulle tro att de också har öppet till 17.30?
  Hoppas de löser sig för er, för att serva familjerna borde ju nog daghemmet ha öppet till 17.30 just iom att många jobbar till kl 17 vilket ja anser är en helt normal arbetstid. Sen e de ju annat med skiftesarbete etc. I vårt fall kommer jag tyvärr måsta utnyttja även 6.15 med jämna mellanrum då jobbet börjar 7, hur galet de än känns sen i novembermörkret..:( men vad kan man 😦

  Gilla

  • Bra med kommentar från en inom branschen! Det är ju just det som svärmor (som jobbat på finskt daghem i Esbo stad) menat, att 17.30 borde vara normen. Måste nog ta upp detta med föräldraföreningen, sitter ju ändå i styrelsen..;)

   Gilla

 6. Jag igen fattar inte vad folk här jobbar för tider. Jag för ungefär till 7.30 och då är det kanske två barn där och när jag söker 16.15 så är han ensam kvar! Här finns tydligen ingen annan familj där båda jobbar heltid. Fattar ej..

  Gilla

  • Vet du, precis så känner jag också! Senast idag var jag den sista föräldern som sökte barnet. Och då var jag typ den första som stack från jobbet…

   Gilla

 7. Vi har öppet från 7- 17.09. Det går att fixa längre, officiellt är det ju dendär 17.30 som gäller, men då kan dagiset inte ha program på morgonen (utfärder tex.) för det blir personalbrist i ena endan då vi har ett rätt litet hus. Sku vi öppna 6.15 och stänga 17.30 sku det alltid vara ”för lite” folk i huset, både på morgonen och eftermiddagen. Man vill ju ha mest vuxna i huset då det finns mest barn, just för att få ut dem och så. Så det är nog säkert inte för att jäklas man håller öppethållstider! 🙂

  Gilla

  • Jo, jag tror inte alls det är för att jäklas som öppettiderna är som de är. Känns bara tokigt med tanke på att ”normen” är att man jobbar 9-17 och när jag hör att andra dagisar har öppet till 17:30. Men detta säätände kanske helt enkelt hör till småbarnsåren..?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s