Strike a pose

För en tid sedan delades det i en Facebookgrupp ut presentkort till en fotostudio. Brukar vara skeptisk mot dylikt men när det handlade om en finlandssvensk grupp där lite alla känner alla, så tänkte jag passa på att slå till. Dessutom var det så många bekanta som meddelade sitt intresse där, plus att jag vet att bekanta ibland varit på lyckade gratisfotograferingar.

Presentkortet innehöll alltså 1h fotografering, en planeringssession och ett inramat foto som minne. Jag beställde tid och fick jättetrevlig service per telefon och fick bra fiilis. Man skulle dessutom berätta lite mer om barnet genom ett formulär på nätet, så fotografen får en bättre bild av familjen.

Firman är specialiserade på väggtavlor, men eftersom vi inte har behov för en sådan just nu, var vi mer intresserade av bilderna i digital form, så vi kan använda dem enligt behov. Sådär som man fått göra med t.ex. babysimbilderna: man betalar typ 60€ och så får man ladda ner bilderna till eget bruk. 

Jag var självklart beredd att betala något för dem, men hade inte fått för mig att kolla priserna (en av dessa många ”borden” på ens lista i huvudet…). Förrän igår, ett par timmar innan fotograferingen. Digitala bilder från 399€ uppåt (och detta var rea-pris)! Liksom HUR kan det kosta så mycket? Detta handlade visst om 10 bilder på en skiva.

Täcktes inte börja ringa dit och avboka hela grejen på så kort varningstid, så vi for dit med lite dålig fiilis, vilket var synd. Och tur var att vi inte betalade något för själva fotograferingen, eftersom Isla drog såna raivare där…

Det började helt bra, fotografen var trevlig och Isla var direkt med på noterna, fast jag tänkte det sku ta tid innan hon blir varm i kläderna. Hon skuttade och dansade och skrattade och tror vi fick någo helt komiska familjefoton.

Sen ville fotografen testa på att ta närbild med bar överkropp och det gillade ju Isla inte alls. Sen togs det ännu såpbubblor med i bilden, som ju låter som en kiva idé, men en 2-åring vill ju bara själv blåsa, så där satt hon med burken med huvet neråt så man inte fick nån bild. Såpbubblorna togs bort och gömdes och följande halvtimme skrek hon efter såpbubblorna. Just så. Vi försökte distrahera och det gick nu någorlunda, men tja, någon succé var det nog inte. Vilket man kanske kunde vänta sig med en 2-åring.

Fotografen höll bilderna väl undangömda för oss och man måste gå dit en extra gång för att se bilderna, och vid det tillfället lär de truga på de svindyra väggtavlorna, trots att man kanske bara vill ha dendär ena bilden som ingår i priset. Tycker det bara var lite waste of time att gå dit två ggr och så blir alla bilder där pga att man inte har 400€ extra i fickan för att betala för digitala foton. Så lite dålig smak blev det nog efter det hela.

Och extra besviken är jag över att dessa presentkort delades i vår lilla trygga FB-grupp, eftersom det verkade vara många andra som blev förvånade över priserna när jag tog upp detta.

  
Fångad av en stormvind…

Annonser

8 reaktioner på ”Strike a pose

 1. Oj, vad dyrt! Konstigt att man kör med så underliga villkor, det finns ju många fotofirmor där man lätt ser vad allt kostar före man bestämmer sig.

  Gilla

 2. Jag hann faktiskt reservera ett presentkort men sen börja jag fundera att det måst vara väldigt dyrt om själva presentkortet är 129 euro eller vad det var så jag raderade min reservation. Jag såg framför mig hur jag mitt min vilja sku måsta köpa de där tavlorna 😀 Jag tänkte nog precis som du att de sku kosta lite till (men med alla våra projekt nu så tänkte jag att typ allt är för mycket) men Int tänkte jag ändå att det sku vara så där dyrt!

  Gilla

 3. Det förklarar varför facebook mittiallt fylldes av fina studiobilder av vänner och bekanta. Vet inte om och hur mycket mina vänner betalade men deras bilder var fina iaf.

  Gilla

 4. Va synd då det ska smusslas sådär! En annan grej jag lämnade att fundera på efter att ha läst ditt inlägg är att jag överlag inte förstår detdär med att ta av barnen kläderna på en fotografering? Fine, om föräldrarna ber om det, men att fotografen säger att barnet ska fotas i bar överkropp? Nej inget jag fattar och kommer nog aldrig fatta det heller.

  Gilla

  • Ja, jag reagerade kanske inte på den saken på det viset, när hon skulle ta närbild på henne, mer på att Isla inte alls var bekväm med det. 2-åringar e kanske int annars heller så heta på att byta kläder…

   Gilla

 5. Alltså jag är väl så naiv att jag trodde att ett presentkort innebär gratis och present. Inte att man skall måsta betala flera hundra för att få bilderna… Tror nog att vi kommer skippa när det är så här. Hade sett framemot babyfotografering sen då tvåan kommit. Äsch äsch! Tur att du tog upp det här, annars skulle ha blivit ännu mer besviken än jag redan nu blev. Tror vi försöker hitta en billigare totalt ärlig fotograf själva istället!

  Gilla

 6. Ping: Strike a pose – resultatet | Catten

 7. Ping: Ny vägg | Catten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s