Hur ofta ska en 2-åring bada?

Ska vi ta en gallup bland er med barn i lekåldern? Hur ofta badar/duschar barnet och hur ofta med bara vatten/tvättmedel?

Jag har på känn att vi gör det helt för sällan, men samtidigt vill jag minnas att barn med atopisk hud inte ska bada fullt så ofta…

  
VAD är grejen med att man måste dricka sitt eget äckliga badvatten? Har förstått att Isla inte är den enda 2-åringen som sysslar med detta.

Annonser

13 reaktioner på ”Hur ofta ska en 2-åring bada?

 1. Vår två-åring skulle nog helst bada varje dag flera gånger om dagen! Men 1-2 gånger i veckan tycker jag räcket. Oftast går han ändå oftare. På morgonen brukar han gå me Pappa i duschen o på veckoslut badar vi ofta bastu.

  Gilla

   • Nå nästan nog. Pappa går i duschen lite före sju och vaknar O då så går han också genast när han vaknar och hör det. Sover han längre, vilket endast sker i undantagsfall så går han inte. Och ibland så vill han inte. Men 4/5 vardagar så duschar han nog…

    Gilla

 2. Hmm. Vi har nog inte någon speciell tidtabell för badandet och duschandet. Ibland badar han varje dag och ibland blir det många dagar emellan. Men jag kan tänka mig att på sommaren måste man bada oftare när man har mindre kläder ute. Vi använder aldrig tvål, schampoo eller badskum. Det behövs inte så det känns som en onödig belastning. Men Kevvan har inga hudproblem och hans hår behöver inget än annat än vatten.

  Gilla

  • Jag har också kört med främst vatten, ibland bubblor för att lyxa till det lite. Men så reagera jag på att hon igår duscha med bara vatten och så verka håret helt flotigt idag…

   Gilla

 3. Ha också fundera på detta iom att M har lite atopisk hy. Har oftast badat henne ca 2gånger i veckan. De som jag här om dagen hörde av två andra mammor var att om man har atopisk hy ska man bada/duscha typ varje dag..de va liksom helt tvärtom än jag trott, då jag trott att man inte ska bada så ofta. Vad som stämmer vet ja inte.
  M har sina atopiska utslag främst vid halsen, nacken och ansiktet vilket gör att då man smörjer in blir det ju även salva i håret. Vilket i sin tur gör att man sku vilja tvätta oftare o me tvål-schampoo. Men hudläkarn sa åt att tvål ska undvikas. Håhhåh. Så vet nu sen va som e bra 😉 Men tänker mej också att på sommarn med shorts o sand överallt kanske åtm snabb dusch behövs oftare. Vad använder ni för bubblor i badet..e de nåt du kan rekommendera?

  Gilla

 4. Vi var på allergiundersökningar och då sa läkaren (specialiserad på allergier och barn) sa att atopiska barn gärna ska bada ganska ofta så att gammal hud och smörjrester lossnar. Skulle nästan vela minnas att vi fick samma råd som Jessica ovan talar om. Vi badar C 2-3 gånger i veckan kanske och däremellan duschar vi av åtm baken varje kväll. Vid badet tvättar vi håret. Sen vet jag inte om badskummet alltid är det bästa, tidigare använde vi jätte milt för allergihud men nu har vi en tid använt helt vanligt från butiken eller Lush.

  Gilla

 5. Jess jag hade just tänkt skriva om samma sak 😀 Vi badar typ aldrig mera men duschar 2ggr/vecka och då tvättas håret också. Vi använder barnshampoo. På sommaren blir det nog oftare då det är mera svettigt och smutsigt också när man har mindre kläder, men då mest med bara vatten. Jag tycker att de flesta verkar bada/duscha typ varje dag men enligt svaren här är vi ju ändå som de flesta andra.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s