Vårfest

Islas dagis hade ju ingen julfest, utan istället tomteverkstad, vilket jag i julas var lite besviken över. Så mina förväntningar var därför höga inför vårfesten. Kanske lite för höga. Jag hade ju hört om hur man som förälder snyftar sig igenom vårfesten när man håller på att spricka av stolthet när ens lillis står där framme med de andra.

Och en kort stund upplevde jag denna känsla, när de små kom alla tillsammans gående till parken där festen var i sina kransar med blå- & vitsippor. Hann redan bli fuktig i ögonen för dom var bara så urgulliga.

IMG_2358

Klänningen och jackan råkade faktiskt matcha helt av misstag. Marimekko-jackan är förresten en regnrock och Isla ääääälskar den.

Sen fick barnen hänga en stund med föräldrarna (big mistake, anser jag) men när det var dags att samlas igen för sång, ville Isla inte längre vara ifrån mig. Dagispersonalen försökte ta med henne men hon brast ut i hjärtskärande gråt, så det hjälpte inte annat än att gå fram med henne och hänga där genom hela föreställningen.


Jag hörde inget av vad som talades och var mest upptagen med att hålla fröken på plats, medan hon mest ville kolla på blommor och traktorer. Isla, som sjunger konstant hemma, vägrade totalt sjunga och rev allsångsbladet ifrån mig så inte jag heller fick sjunga.

IMG_2365
Barnen sjöng nån version av Bä bä vita lamm, där de ropade ”Jee” emellanåt och där klämde Isla till med ett högljutt sista ”JEE!”, så hon fick all uppmärksamhet. Detta fick Joonas som tur på video.

Men ja, så var det avklarat. Får väl vänta på detdär att stå i publiken och bli rörd i några år ännu.


Efteråt fick vi glass och den satt Isla och njöt av läääänge. Frågade om hon ätit glass förr och hon nickade glatt.

IMG_2367

IMG_2370
Är förresten ganska nöjd över hur länge vi lyckats undvika godsaker. Vi har haft principen att vi tar det anefter som de introduceras på dagis. Vid julen kom pepparkakorna (”Kaaaka!”), sen muminkexen, saft osv. Men vi begränsar det ju förstås till specialfall och försöker satsa på sockerfria safter (det har just kommit nya såna på marknaden). Och så länge hon ännu blir ivrig av frukt och grönsaker så är det ju bara bra.

Det var säkert ganska spännande med vårfest eftersom den korta hemfärden var totalt skrikig och omöjlig och hemma var hon helt slut. Men det förstår man ju å andra sidan.

En reaktion på ”Vårfest

  1. Nåjo. Vårt dagis är så mini så vårfesten var också det. Gullig förstås men totalt fri från sippor av alla slag, skulle gärna ha hört blåsippor ute i backarna står…

    Fick också sitta med C i famnen som också vägrade sjunga en enda ton. Det kanske är mer fiilis med lite äldre barn som kan uppträda mer. Fast gissade att det kunde bli så, hur mycket än barnet sjöng under rytmiken så vägrade han totalt uppträda vid jul.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s