Zonterapi

Blev för en tid sedan tipsad om en zonterapeut och när jag bekantade mig med hennes hemsida, märkte jag att hon även behandlar barn. Hmm, kunde det hjälpa till Islas rastlösa nätter? Har ju hört att många haft hjälp av zonterapi åt spädbarn t.ex. men hur är det med nästan 3-åringar?

Kontaktade henne och hon sade att det absolut lönar sig att testa på det med Isla, så jag bokade tid. Funderade länge på hur det i praktiken går till och var lite spänd på ifall det alls skulle lyckas. Jag menar jag har ju själv gått i zonterapi i tiderna och det var ju just att ligga still när nån trycker på ens fötter och masserar resten av kroppen. Men 2-åring och ligga still? Not gonna happen.

Zonterapeuten var helt underbar! Hon hade brett ut en filt på golvet och hade en kasse full med leksaker som Isla fick bekanta sig med medan vi intervjuades om vilka förändringar som skett i livet, om något speciellt hänt på sistone, om det finns några spänningar mellan oss som skulle påverka på henne osv osv. 

Sen satte hon sig ner på golvet och började med att fråga om Isla ville visa sina fötter åt henne. Strumporna åkte av men lite skeptisk var Isla och drog till sig fötterna. Tur var hade hon legginsar med en massa små figurer på, så det gick lite att huija genom att fråga om figurerna och massera samtidigt där. Ibland var Isla i min famn, ibland på golvet.

Till slut var Isla på golvet och lekte med färggranna papperslappar (!) och jag bara satt med munnen upp när Isla lät en främmande människa massera henne sådär mycket under tiden. Helt sjukt proffsigt! Isla ville nästan inte gå därifrån när det var klart.

Vi ska gå där ännu ett par ggr så ser vi om det blir ändring till det bättre eller sämre. Hon märkte att Isla hade ganska spända axlar, vilket är typiskt för barn som grubblar mycket och bekymrar sig å andras vägar, vilket Isla ju gör. Nästan dagligen berättar hon bekymrat om hur något barn blivit skuffat av ett annat osv. Men att ett litet barn sku int ännu behöva ha spända axlar precis. Så tipsade hon om att massera fötterna på kvällen vid kvällssagan, att det liksom är kopplat till rädslor och så.

Antagligen kommer Isla att vara extra ilsken nu, vilket är en naturlig reaktion efter behandlingen, precis som man som vuxen kan få huvudvärk efter massage mot huvudvärk osv. En del av helningsprocessen liksom.

Vi får se, lönar sig att prova allt just nu. Blev lite sugen på att själv gå på zonterapi…

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s