En uppdaterad önskelista

3-års dagen närmar sig med stormsteg och vi får frågor om födelsedagsönskemål. Just nu har Isla MASSOR med leksaker och hon verkar inte ha tid att leka med alla just nu. Eller det finns helt enkelt inte möjlighet till det, eftersom alternativen är för många. Leksaker är ingalunda förbjudna föremål, men kanske inte nummer ett bland önskemålen just nu. Duplon har hon också så mycket av att vi måste ge vidare Joonas’ gamla Duplon, eftersom de helt enkelt inte ryms hos oss längre. Annars önskar vi väl lite att spara henne från Frozen-hysterin så länge det ännu går och undvika Barbien och sånt. Ok, hon har redan en Barbie som varit så kär, så kär (som hon redan lite glömt bort), men jag tycker att dem hinner hon leka med senare. Hon fyller ju trots allt bara 3… En Elsa har hon ju nu också, men det verkar som om hon glömt bort den också…

Här kommer lite övriga tips:

 

tuotekuva_abc_-pussilakanasetti_by_arne_jacobsen_100cm_x_140cm_lisc384kuva

Bild: Lastenhuone.fi

Arne Jacobsen-lakan till juniorsäng. Det finns en massa andra coola grejer med Arne Jacobsen-typografin också.

finlayson_elefantti_bedset_3colours_small

Finlayson Elefantti-barnlakan. Gråa är nr 1 på önskelistan, eftersom hennes rahimadrass i rummet är av samma mönster, men de övriga färgerna på bilden är också jees.

sylvani-meerkats_2372699c

Bild

Någon av Sylvanian Families-familjerna kunde bosätta sig i dockhuset (möbler kommer hon att få i julklapp – de ursprungliga bräckliga retromöblerna får ännu vänta lite…). Som t.ex. denhär mangustfamiljen (eller koalorna/igelkottarna/ekorrarna).

hape_ensimmaiset_tyokaluni_4

Toolbox – det kan vara någon lite mer avancerad än just den på bilden, tyckte bara den var ganska snygg.

Annars är böcker som t.ex. behandlar rädslor och det här att sova välkomna. Denna bok fick hon i julklapp på svenska, men hon vägrar lyssna på den. Kanske den på finska skulle funka bättre? I alla fall är pärmbilden lite mer lockande…

  

En ny ”julfestklänning” skulle hon behöva, dvs Marimekkos Kurkistus, säkert storlek 104/110:

037300-014_10

Basic plagg från Marimekko är också välkomna, speciellt allt med Raita- och Pallomönstren. Tycker resten av kollektion just nu är lite väl ”hempukkaa”, ser inte riktigt ut som ”Isla”.

En SwimFin hajfena behöver Isla definitivt inför vår resa i mars:

 

Lime är nog den finaste färgen!

En egen resväska behöver hon också. Visade henne alternativen på SkipHop-väskorna i Tohvelisankari, och hon pekade direkt ut nyckelpigan. Men de andra är nog jättefina de med!

leppakerttu-matkalaukkujpg_prpage

Hon älskar musik och speciellt mitt gamla Casio-minipiano, som mina föräldrar har hemma hos sig just nu. Så något i den stilen, typ:

288113Hon gillar att lyssna på musik innan hon somnar, men har inte riktigt nån skiva med vaggvisor eller andra passliga låtar till kvällen. Ipanapa Iltalaulut har vi sökt, men verkar vara svår att hitta:

  

  • Hon är duktig på att gå på olika evenemang, teatrar och konserter. Just nu är hon ivrig över bl.a Disney on Ice-reklamerna på busshållplatserna och Ti-Ti Nalle…

3 reaktioner på ”En uppdaterad önskelista

    • Nej, det har jag inte, men har förstått att den är ljuvlig. Men har du sett klädavdelningen för flickor (92 uppåt) på t.ex. HM? Mängden Frozen i alla olika former är helt sjuk. Självklart kommer den fasen ändå (och visst älskar hon prinsessor redan!) men än så länge behöver hon inte veta om det. Annat är det sen om nåt år, då kan det finnas risk för utanförskap om hon inte känner till nåt fenomen men vi tar det sen…

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s