Radhuslängtan som blev sann

Ni minns att jag i början av sommaren nämnde om min Radhuslängtan? Lite efter det gick vi för skojs skull och kollade på en radhuslägenhet (som visade sig senare vara way out of our league och såldes dessutom ganska fort efter att vi sett den). Mäklaren var jättetrevlig och det blev tal om att göra ett arvode på vår lägenhet, så följande vecka kom hon på besök till oss. Hon konstaterade att området vi bor på inte är så populärt just nu och att juli är en svår månad att sälja, men vi tänkte att what the heck, vi kollar om det ens finns intresse. Hon föreslog ett pris, vi föreslog ett lite högre pris och bestämde oss att testa med det.

Mäklaren ansåg att vi inte behöver någon stylist, men att vi har väldigt mycket grejer och måste lite tömma hemmet inför fotograferingen. Vi städade som vansinniga men fotografierna blev snygga och en vecka senare skulle det vara visning i vår lägenhet.

Jag befann mig i Seinäjoki på arbetsresa, Isla på landet med farföräldrar så Joonas bestämde sig för att under tiden gå på några visningar. Han ringde mig genast och sade om en parhuslägenhet: ”Wow!” och fick direkt bra vibbar av den. Det var även tal om med mäklaren att jag skulle komma o kolla på den senare.

En vecka efter vår första visning fick vi ett samtal: Vi hade fått ett bud på lägenheten och fullt pris dessutom! Det fanns ju inga andra alternativ än att godkänna budet! Samtidigt fick vi en enorm stress över att hitta ett hem åt oss…

Vi befann oss på Kimitoön för att fira semester, men hjälpte inte annat än att åka till stan, besöka banken och fixa några visningar till dessa dagar. En av dessa var parhuset som Joonas varit o kollat veckan innan. Vi fick grönt ljus av banken och satt in ett bud… som avvisades. Vi fick ett motbud som vi sedan beslöt oss att godkänna och typ 5 minuter senare ringde mäklaren och gratulerade oss för att vi fått lägenheten!


Vi var så lättade över att vi fick detta fixat innan Stockholmsresan så vi inte behövde grubbla på den saken under resten av semestern.

Lite hjärtklappning åstadkom Nordea (köparens bank) dagarna innan vi skulle sälja lägenheten pga banktjänstemän som var försvunna och aktiebrev som var gjorda med mitt fd för- och efternamn, men på fredagen fick vi lägenheten såld. Och det var så skönt att sälja lägenheten åt en person som verkligen behövde just denna lägenhet pga barnens skola i grannhuset och uppskattar lägenheten som den är (påpekade även att det är ett plus att vi lyssnat på bra musik där, med hänvisning till Joonas’ Coheed&Cambria-blus, som han hade på sig i banken, haha!).

I måndags köpte vi sedan parhuset och om ca en månad flyttar vi! Efter att ha talat med säljarna fick jag jättebra feeling över vårt blivande hem, husbolag, grannar och område.


Direkt efter att denna bild togs, kröp jag under täcket och började kurera min flunssa, som bröt ut typ direkt efter att vi steg ut ur banken…

Annonser

4 reaktioner på ”Radhuslängtan som blev sann

 1. Stort grattis, det gick ju som på räls det där! Och inte undra på att du blev sjuk sen då all stress släppte. Hoppas du kryar på dig snart och får njuta av packning och det nya hemmet!

  Gilla

  • Tack! Snabbt gick det, men många moment (som jag lämnade ur texten), som fick smått ångest till stånd. Men packandet ja… När är det meningen att man ska hinna med det? Shit…

   Gilla

 2. Låter jättebra och som att all stress var värt det i slutändan! Skåla och njut, vi fick en brandvarnare av vår mäklare 🙂

  Gilla

  • Var lite förvånad över att båda firmorna gav champagne, senast fick vi mer praktiska gåvor som brödtallrikar och fat. Jag klagar inte, men Joonas har ju inte så stor glädje av champis…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s