Om att måla badrumskakel

Det har kommit önskemål om att jag skulle blogga mer om mina erfarenheter av att måla badrumskakel, som jag lite behandlade i ett tidigare inlägg. Har lite pantat på det, eftersom jag tänkt ta ordentliga bilder med kameran sen när vi målat även övre våningens badrumsgolv.

Har inte orkat ta fram kameran + inser att det kommer att ta läääänge ännu innan vi har möjlighet att ta an golvet så här kommer en mellanrapport:

Använde kakelfärg av märket V33, som man får bl.a. i K-Rauta. Det finns även ett annat märke, som man får i Bauhaus, men det lär vara riktigt dåligt och luktar sjukt illa. V33 däremot luktade inte just alls.

Vi har alltså ett badrum i övre våningen med dusch, WC och bastu och det såg ut så här:


Bilder: Remax

Väldigt 90-tal alltså med ljusblått och bård. Golvet ser ju lite grårutigt ut, men det är nog mer en ljusblå nyans.

Vi hade bestämt oss för mörkgrått golv och ljusgrå vägg. Förargligt nog fanns det inte någon passlig nyans bland väggfärgerna men så visade det sig att man nog kan måla vägg med golvfärg men inte tvärtom. Och bland golvfärgerna fanns den perfekta gråa nyansen.

Jag tog an väggen i badrummet innan vi flyttade in, höll på i ca 5h, men fick målat väggen två gånger och färgen blev helt jämn och bra. Visst finns det några ställen jag ännu gärna skulle måla ett lager på, men vi får ta det en annan gång. Färgen var behaglig att måla med och slutresultatet blev jämnt. Badrumsvägg är däremot jäkligt krångligt att måla pga alla duschar och hyllor och byttor att måla runt. Så golvet torde vara lättare att måla.


Eftersom vi insåg att vi inte skulle hinna måla golvet, men ville gärna få in tvättmaskinen på sin plats, löste vi det med att måla en plänt – där tvättmaskinen skulle stå – först och sedan ta resten av golvet senare.

Vet inte om det var så smart, men nu måste vi måla resten i alla fall! 

Nedre WC:n hade ett ganska fruktansvärt golv också:


Bild: Remax

Joonas målade det i några kvällar och det blev riktigt bra:


Problemet med badrummets golv är ju bara att man behöver ett par, tre dagar tid, och under dessa dagar kan ingen gå i duschen… Rapporterar mer när det är klart!

Annonser

5 reaktioner på ”Om att måla badrumskakel

 1. Voi vide det ser fint ut! Har ni planer på på någon riktig renovering, liksom hur länge ska målfärgen hålla?

  Vi har inga planer på svindyr remppa men domdär våra ljusblåa kakel sku jag nog villa måla över. Tog ni bort silikonerna under målandet? Ni skruvade inte loss några möbler eller så, för att komma åt att måla bättre? Och kaklen måste säkert vara sjukt rena innan man börjar?

  Ser framemot att få se hur det blir sen när golvet också är målat. 🙂

  Gilla

  • Nä, inga planer på remppa, detta va lite köyhän miehen remppa. Det råder lite olika åsikter om hur bra det håller, så vi får se. Väggen tvättade jag med målartvätt men till golvet krävdes dessutom en esikäsittely av samma märke, som ska inverka i 24h. Silikonen ska jo tas bort, men det glömde vi på WC-golvet. Vi skruva loss dom möbler som gick lätt att skruva loss men en utmaning var det ändå.

   Gilla

 2. Ping: Badrumsgolvet | Catten

 3. Hej.
  Jag är sugen på att måla golvet i mitt badrum och dusch. Vad använde ni för färg till golvet och hur håller det sig? Golvet i den nedre WC:n ser ju riktigt bra ut.
  Emma

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s