Shopstop 2017

Så här under flytten har jag gjort av mig med en massa kläder och ändå känns det som att jag har helt för mycket sådant jag inte använder. Känner att jag i år har investerat i många bra basplagg och känner att jag kunde klara mig med dem en tid. 
Efter graviditeten hade jag kris med min kropp eftersom inget längre passade och måste förnya garderoben rätt så grundligt. Trots att jag inte är någon ”himoshoppaaja”, går det alltför mycket pengar till kläder och jag får ångest av det. Jag är en materialist och får glädje av materiella ting. Så är det bara.

Så därför överväger jag starkt på att satsa på Shopstop hela 2017. Alltså inga kläder åt mig själv. Har följt med några bloggare under deras shopstop och har blivit inspirerad, samtidigt som jag just nu läser KonMari… Plus att avbetalningen för lånet börjar i januari, så då finns det igen mindre pengar att shoppa för.

Någon annan som funderat i samma banor och känner att den kunde anta utmaningen tillsammans med mig?


Skor (Saint Vacant) köpta i januari, jeans (Lindex) köpta i juli, bomberjacka (BikBok) köpt i augusti och lång tröja i alpakkaull (BikBok) köpt i förrgår. Väldigt nöjd med alla investeringarna!

3 reaktioner på ”Shopstop 2017

  1. jag har köpt väldigt lite kläder under de två senaste åren. Både för att kroppen börjat hållas i typ samma storlek efter att ha pendlat hit och dit iom två graviditeter men också för att jag insett att jag faktiskt inte behöver mer. Har skåpen fulla med nätta plagg som jag knappt hinner eller kommer på att använda. Om jag verkligen BEHÖVER eller absolut VILL HA något så köper jag såklart men sist och slutligen klarar man sig ganska långt med det man redan har. och både plånboken och miljön tackar.

    Gilla

  2. Jag körde ju shopstop ett år, och jag säger bara tummen upp! Det går lättare (och snabbare) än man tror! Inte blev jag nu någon större eller bättre människa av det, men det var faktiskt ganska skönt. Och mitt bästa tips för att klara av det är att inte gå i butiker! Allt sådant där hänga i shoppingcenter eller hoppa in i någon kiva butik när man är i stan måste lämnas bort, för det väcker bara ha-begär. Jag upplevde inte en enda gång att jag ”inte har något att sätta på mig”. Jag tycker att jag blev mera kreativ att kombinera plagg som jag inte tidigare har använt tillsammans och märkte också att jag inte alls bryr mig om vad andra eventuellt tycker om min klädsel. Jag försökte sätta en summa pengar till något välgörande ändamål varje månad som annars kanske skulle ha gått till någon trasa. Och nu efter shopstopen har jag bara köpt kvalitet och i mån av möjlighet sådant som är etiskt tillverkat, har fått sjuk ångest över västvärldens konsumtionsvanor.
    Men som sagt, just do it, det går bra och du sparar både tid, pengar och miljö! 🙂

    Gilla

Lämna en kommentar