Badrumsgolvet

Det är en tid sedan mitt inlägg om att måla badrumskakel. Tidigare har vi alltså målat väggen i övre våningens badrum och golvet i nedre våningens WC. Nu var det äntligen dags för golvet i badrummet, där vi redan målat en liten plätt som finns under tvättmaskinen. 


Golvet ser grårutigt ut, men är i verkligheten mer ljusblårutigt.

I samband med Trailer Park Boys’ julshow Dear Santa, Please Go F**k Yourself på Kulturhuset, bestämde vi oss för att ta in på hotell och föra Isla till farföräldrarna. Jag tog dessutom fredagen ledig och tur var det, eftersom vi knappast hade hunnit med projektet annars. 

På fredagen tvättade vi först golvet med målartvätt och så lade vi primer av samma märke som målfärgen, dvs V33. Det luktade riktigt illa, och skulle inverka i 24h, så det var ett smart drag att övernatta på hotell, eftersom badrummet är helt vid sovrummet.

På lördagen målade vi första lagret, vilket tog ganska lång tid, eftersom vi tejpade lister o dyl, tog bort silikon osv. Efter första lagret ser det helt asigt ut och hade vi inte redan tidigare målat med samma färg, hade jag antagligen gråtit en skvätt:

Egentligen kan man redan efter 3 h måla ett nytt lager, men vi bestämde oss för att satsa på hotellets utomhuspool med bastu och målade följande lager på söndagen:

Betydligt mer tillfredställande att måla lager nr 2, äntligen såg man något resultat! Bestämde oss ändå för att måla ännu ett lager samma kväll. 

Vi tog en risk med att tejpa väggarna, för trots ”sensitive” tejp, hände detta:


Målfärgen är på det sättet ganska känsligt, att den lätt lossnar, ifall något fastnar i den. Och vi är ju medvetna över att detta kanske inte är en superlångvarig lösning, men behagar ögat betydligt bättre än det förra badrummet. Till problemet ovan hjälpte inte annat än att köpa en liten burk målfärg och måla över problemställena. 

Riktigt nöjd faktiskt med slutresultatet!

6 reaktioner på ”Badrumsgolvet

 1. Hej mitt namn är Maryam & jag snubblade över din blogg då jag googlade ”att måla över badrumsgolv klinker”. Utifrån dina bilder så ser resultatet fint ut. Tänkte höra om om ni har upptäckt att färgen går upp någonstans, vid normal slitage?
  Tacksam för svar.
  Mvh/ Maryam

  Gilla

  • Hej Maryam och förlåt att jag svarar såhär sent! Färgen har hållit jättebra tycker jag, de enda ställena vi upptäckt slitage är ställen där vi satt något (typ bykställ) på lite innan det hann torka tillräckligt. Annars riktigt nöjd!

   Gilla

 2. Hej!

  Tack för ett så detaljerat blogginlägg. Jag undrar hur färgen på golvet har hållit så här långt? Funderar också på om det går att få tag på samma färg här i Sverige. Har du hört något om det?
  Ha en bra dag!

  Ida

  Gilla

 3. Hej!

  Spännande projekt! Hur har golv och väggar klarat sig hittills? Jag och min sambo funderar på att göra likadant men är lite oroliga för hur framförallt golvet i duschen ska hålla.

  Med vänlig hälsning,
  Kristoffer

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s