Bloggen fyller 10 år!

Tacka vet jag Facebook som påminner om viktiga jubileum:

Visserligen startade jag bloggen lite tidigare (har ett minne av ett datum som 14.3?), men på denna dag vågade jag tydligen ”komma ut” på Facebook, trots att bloggen på ett sätt var ”anonym” till en början.

Hade nästan glömt att jag ursprungligen började blogga på Papper, men kort därefter grundades Ratata och flytten dit kändes naturlig. Ratata-perioden ser jag som en unik och rolig era med många nya bekantskaper och ett otroligt stöd i kommentarsfälten.

Fem år senare flyttade bloggen igen och jag skrev ett avskedsbrev till Ratata, där jag ganska träffande sammanfattade tiden på Ratata.

Nu har jag lite dåligt samvete, eftersom jag inte uppdaterar bloggen så ofta längre. Blir väl mest Eurovisionsinlägg och på sistone om hudproblem, som jag anser att man inte kan skriva för mycket om. Isla har jag inte lust att skriva så mycket om nu mer när hon blir äldre, och därmed har bloggen kanske blivit lite opersonlig.

Visserligen står jag vid ett vägskäl just nu på grund av inkommande flytt, troligtvis till en annan ort(!), så kanske det skulle vara skäl nog att aktivera bloggen?

Ibland känner jag att jag inte riktigt vet vem jag skriver för, så kanske vi tar en liten gallup, vad säger ni?

 1. Vem är du?
 2. Har du läst bloggen länge?
 3. Vad skulle du vilja att jag skrev mer om?

11 reaktioner på ”Bloggen fyller 10 år!

 1. 1. Hanna
  2. Jaa! Kanske inte riktigt sen papper-tiden men nog nästan.
  3. Flytt låter ju superspännande! Det vill jag absolut läsa mer om. Din hudhistoria har jag också följt med intresse. Och förstås tycker jag det skulle vara kul att läsa om Isla och föräldraskapstankar, men förstår att det är svårt att balansera där utan att det blir inpå ngn annans integritet eller ens egna privata!

  Gilla

  • Hej Hanna! Kul att du hänger med ännu! Barnutveckling är ju nog något jag gärna skulle skriva mer om och som man ofta har behov av att skriva om. Men det är en svår balansgång, du har så rätt. Ibland skulle jag ha lust att starta en helt ny, anonym blogg, som skulle ge så mycket mer frihet till innehållet. Vi ska se!

   Gilla

 2. 1. Helena aka Fager Dam, fellow bloggveteran
  2. Har läst länge, kanske sen Ratata-tiden?
  3. Skulle gärna läsa om karriär, om musik och popkultur och om livet i Esbo.

  Gilla

 3. Moi jag är Muffe! Jag har nog säkert läst nästan från början. Åtminstone sen ni fick barn eftersom vi också hade fått barn lite innan.

  Hmmm vad jag skulle vilja läsa om… kanske lite jobbgrejer och karriär. Hur era ”ruuhkavuodet” fungerar. Jag gillar också att läsa om folks vardag fast jag själv tycker det är tråkigt att skriva om det. 😀 Och nu måste fu nog snart skriva om flytten för jag blev SUPERNYFIKEN 😀

  Gilla

  • Hej hej! Jag börja faktiskt läsa din blogg lite före barn, efter att vi träffades på en picnic i Koffarn! Jep, borde väl just minnas att andra kan tycka att något som jag anser är tråkigt in fact är intressant. Och det blir definitivt mer om flytten bara vi får allt klappat och klart!

   Gilla

 4. Hej, Maria heter jag har läst bloggen sedan ratata-erans start ungefär. Jag tycker om att läsa din blogg. Jag tycker du är en intressant och bra typ och därför trivs jag med din blogg. Hoppas du hittar en balans i bloggskrivandet utan att behöva känna stress! Flytten låter som en stor omställning så där finns säkert massor att skriva både ytligt och lite mera på djupet.

  Gilla

  • Hej Maria! Helt för länge sen vi setts! Åh, vad snällt sagt! Jag ska nog försöka lista ut nån balans på skrivandet, blev lite sugen att aktivera mig nu.

   Gilla

 5. 1) Kugge! (Haha räcker liksom det tror jag)
  2) Jo, åtminstone sen Ratata
  3) Jag tycker om allt du skriver om. Låter ju sjukt spännande med flytt!! (Och jag läser via Feedly så jag missar aldrig inlägg och tänker inte så mycket på hur ofta nån uppdaterar)

  Gilla

  • Ljuvligt att du via Feedly hänger med ännu – har ju själv blivit en så lat bloggläsare. Kanske i och med att jag via jobbet måste hänga med så aktivt i allt som händer, så blir det kanske lite too much ibland.

   Gilla

   • Jo jag kan tänka mig. Därför älskar jag Feedly. Ibland läser jag ALLT, ibland scrollar jag igenom vissa inlägg. Men jag följer ju jättemånga bloggar också. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s