Favoriterna i Semifinal 1

Dags att damma av Eurovisionsbloggen igen! Har på bästa sätt försökt hänga med och sätta mig in i bidragen i år, men inkommande flytt och säljande av hem har nog lite påverkat på min iver och lediga tid. Och så måste jag ju säga att det inte varit helt samma Eurovisionsvår utan Evas & Johans podd, thank god ändå för De Eurovisa på tv! I år är dessutom första året som Isla sett på De Eurovisa med mig och poängsatt låtarna, så det känns ju lite extra kul.

Men here goes, kvällens semifinal! Vi kör med tippning på jobbet igen och jag inser att jag har 9 säkra på min lista av semifinalister, men kan inte bestämma mig för den 10:e… En sak som jag tyvärr måste inse är att detta är första året på länge som jag inte tror på Finlands chanser. Vilket är synd, eftersom utgångsläget var så bra, men så sabbade Darude det med att göra en poplåt istället för EDM och dessutom låta Sebastian Rejman stå i rampljuset genom exakt hela låten istället för att själv synas. Låten bara inte lyfter tillräckligt och sången håller heller inte. Äsch.

Nå, vi glömmer Finland och går vidare till favoriterna:

Island – Hatari: Hatrið mun sigra

Ai että, så jag älskar denna! Tänk så en låt kan ändra från att vara ett komiskt freakbidrag till en riktigt bra låt. Lär var riktigt maffig live också. Som jag varje år upprepar: Eurovisionen behöver olika genrer! Och ett stort plus för att de håller sig till isländskan genom hela låten istället för att börja kikkaile med olika språk. Islas kommentar om denna var: ”Ketchup, muskler och nakupellen”.

Tjeckien – Lake Malawi: Friend of a Friend

Aww, blir så glad av denna och indiepopparen i mig vill bara dansa när jag hör denna! Lite fjantig här och där, men so be it. Vinner alltid en balkanballad i mina ögon.

Australien – Kate Miller-Hedke: Zero Gravity

Jag brukar avsky alla operabidrag av någon orsak, trots att jag inte har något emot opera, tvärtom. Hörde till exempel till de få som inte förstod sig på Estlands bidrag förra året. Men här finns något som behagar och efter att jag såg ett klipp från övningen där hon och två andra kvinnor gungar på höga käppar växte låten ännu mer, speciellt mot slutet, där kören sjunger ”nothing holding me down” – gåshud! Tror denna kan gå långt faktiskt. Och kommer antagligen att få barnens poäng pga hon ser ut som Elsa i Frozen.

Grekland – Katerine Duska: Better Love

Denhär var en av mina första favoriter, men märker att jag lite glömmer bort den. Men tror nog den kommer att placera sig högt. Och hela hon och hennes röst är ju bara helt fantastiska.

Polen – Tulia: Pali Się

Ah, dessa damer! Även denna har vuxit till en stark favorit. Är bara lite småorolig över hur denna funkar live, lät kanske lite tråkig i klippet jag såg från övningarna… Och jag är inte så het på de engelska partierna i låten.

Portugal – Conan Osíris: Telemóveis

Årets WTF-bidrag, som jag bara blir så glad av! Tänk att man ännu i denna dag kan komma på något som ingen annan testat förut. Den här är bara så kukkuu att den förtjänar en finalplats – är dock inte helt säker på att den kommer vidare dock.

Ungern – Joci Pápai: Az én apám

Gillade Jocis bidrag redan 2017, då han tävlade senast (trots att jag inte kunde sjunga den, om nån bad mig nu). Diggar stämningen i låten, trots att den kanske lämnar mig lite oberörd. Men hoppas på att den växer live.

Dessa tippar jag går vidare i kväll (utan att ha sett dem live ännu, allt ändrar förmodligen efter det):

  1. Grekland
  2. Cypern
  3. Polen
  4. Tjeckien
  5. Island
  6. Australien
  7. Belgien
  8. Ungern
  9. Portugal
  10. Serbien

Försöker som vanligt hänga på Twitter aktivt, @cattairene heter jag där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s