Kläddilemma

Så var vi där igen: osäkerheten på hur man ska klä sitt barn när det blir kallare väder.

Hittills har vi kört med leggins, t-shirt, fleecehalare & tunn utehalare (alt. utebyxor & PoP-windfleece & PoP-jacka). Men idag var det ju nästan minusgrader när jag förde henne till dagis. Ids ju liksom inte ta fram toppahalaren ännu – eller borde man det?

Berätta lite för en amatör hur ni gör? Förra vintern satt hon ju bara inpackad i sin Brio-sovpåse, eftersom hon inte ännu gick.

IMG_1944.JPG

IMG_2070.JPG

IMG_2114.JPG

10 reaktioner på ”Kläddilemma

  1. Kläder är skitsvårt tycker jag – och jag är superglad att dagmamman tar de besluten för vår del när hon klär på B för utelek. Men när jag klär av honom så brukar han ha förvånansvärt mycket kläder på – typ strumppisar+skjorta+yllehalare+välikausihalare eller strumppisar+byxor+skjorta+fleece+välikausihalare. Fodrade gummistövlar och fleecefodrade vantar och varm mössa.

    Snart får man säkert börja med vinterhalaren…

    Gilla

    • Himla svårt är det nog! Skönt med en dagmamma som tar de besluten! Vår halare är ju dessutom helt en tunn halare, finns väl ännu fodrade halare som int e toppahalare?

      Gilla

  2. Jag körde med vinterhalare idag efterom C sku sova i vagnen mdean jag motionerade. Men då klädde jag bara vanliga inne kläder under, inga strumpbyxor eller yllehalare. Igår hade vi yllehalare och välikausihalare, sån utan foder. Tror nog att det skulle ha varit jag sku ha klätt på om vi sku ha lekt ute idag. Men så har jag ju lyxen att gå in om vi får kallt. Kan du fråga på dagis vad de rekommender?

    Gilla

    • Islas egna dagistanter var inte på plats när jag sökte henne, men hon jag talade med sade att visst kan man börja med toppahalare nu redan, speciellt om barnet lätt har kallt… Hmm, det har ju inte denhär flickan precis, svettas typ alltid.

      Gilla

  3. Vi körde också med vinterhalaren första gången idag! Men då sku O bara sitta i vagnen, inte springa ute. Men jag tycker också det är svårt. Försöker tänka att ungefär som man själv har på sig?!

    Gilla

    • Tänkte imorgon köra med vinterhalare och inbekläder under. Tar fleecehalaren med, så får personalen sedan bestämma sig för vad de sätter på henne.

      Gilla

  4. Lager på lager med p.o.p-skalkläder ytterst kör vi med nu. Har tänkt att med varmare mössa och vantar och sen ett extra fleecelager under funkar det i ännu kallare väder. Vinterhalare känns så klumpigt och tungt att röra sig i, det får gärna vara höstsäsong länge 🙂

    Gilla

  5. Såå svårt verkligen. M har än så länge haft på sig ylledräkt och Pops skalhalare. Yllevantar och skalhandskar. Än så länge har de fungerat för oss men vi har ju också möjligheten att gå inom hon känns kall. Men hon trivs jättebra ute. Men verkligen lite svårt de här med väder och rätt kläder då man inte riktigt vet 🙂

    Gilla

Lämna en kommentar